Hvad er akupunktur?

Akupunktur er en traditionel kinesisk behandlingsmetode, som har eksisteret i over 2000 år. Behandlingsmetoden har efterladt en kostbar arv, som er enestående i verden.

Meridian-banerne er nogle af de vigtigste komponenter i det integrerede system inde i den menneskelige krop. Traditionel kinesisk behandlingsform fokusere på kroppens meridian-baner og akupunkturpunkter. Målet er at stimulere de potentielle punkter i det menneskelige legeme, for at forbedre funktionerne i kroppen til at reparere sig selv med henblik på sygdomsforebyggelse.

Behandlingsformen er baseret på en fysiologisk balance mellem specifikke indre organer og kropsdele:

Kropsdele, herunder (hoved, hals, ansigt, ansigtstræk samt arme og ben Indre organer, herunder (hjerte, lever, milt, lunge, nyre, galdeblære, mave, tyndtarm, tyktarmen, blære); samt kroppens stofskifte (fordøjelse, absorbering, ernæring, afføring). Aktiviteter i menneskekroppen er resultater af sammenspil mellem de ovennævnte.

Det føromtalte sammenspil mellem indre organer og kropsdele er i balance og fungerer optimalt under normale omstændigheder. Hvis der opstår ubalance i kroppen, vil patienten føle: muskelsmerter, træthed, ledsmerter, inflammation og andre symptomer, såsom hjertebanken, åndenød og diarré. Efter den traditionelle kinesiske medicinske opfattelse bliver det omtalt som Yin- og Yang balancen.

Yin og Yang har egenskaber, som er tæt forbundne med hinanden. Kroppen viser symptomer på ubalance i Yin og Yang, som har en indflydelse på patientens helbred. For at opnå den bedste balance mellem Yin og Yang og dermed opnå et godt helbred, anvendes akupunktur som behandling alt efter hvor i kroppen patienten har smerter.

Behandlingen er baseret på kroppens akupunkturpunkter hvorigennem meridian-banerne går, således at man, ved at stikke nåle i akupunkturpunkterne, kan påvirke og forbedre kroppens egen modstandskraft over for sygdomme. Når nålene placeres på de rigtige akupunkturpunkter produceres syre og en følelse af hævelse, som er det første stadie i processen af behandlingen. Det resulterer i en reaktion, der påvirker meridian-banerne, blodkarene og nervesystemet. Samtidig justeres kroppens komponenter med henblik på at helbrede sygdomme og forbedre Yin-Yang balancen for at fremkalde de bedste behandlingsresultater.

Det betyder meget for os, at vores patienter bliver sunde og raske, så de kan udnytte kroppens fulde potentiale. Hvad kan vi så tilbyde for at hjælpe vores patienter? Vi her på Amager Kinesisk Klinik har udarbejdet en lang række af behandlingsmetoder og opsamlet mange erfaringer. Vi er faglærte og stræber efter høj kvalitet i ydelserne. Vi har behandlet mange patienter igennem de 12 år vi har eksisteret og vi er stolte af at flertallet af vores patienter har tillid til os og vores kunnen.

Deres diagnose og behandling her er en behagelig proces. Vi vil vurdere din tilstand, baseret på vores mange års erfaringer fra behandlinger af lignende tilstande. Gennem dialog er du med i hvad der sker under behandlingsforløbet. Det er vores ansvar og glæde at du kan få et godt helbred. Vi byder dig velkommen til at komme til rådgivning og behandling.